Klooster St Catharinadal

We gaan fietsen langs kloosters

Fietsen langs Kloosters

Omdat de presentatie van een Kloosterfietspad nog even op zich laat wachten en er veel belangstelling is voor fietsen langs Ons Kloosterpad, ga ik een fietstocht uitbrengen onder de naam “Fietsen langs kloosters” .

Ik mag en ga daarvoor de route gebruiken dat we in de projectgroep ontworpen hebben.
Fietsen langs kloosters wordt uitgebracht als een mobiele website met wat extra software om als een gratis app beschikbaar te kunnen stellen. Die app maakt het mogelijk op eenvoudige wijze de informatie over de tocht via een mobiele telefoon aan te bieden.
Daarnaast maak ik gebruik van Fietsknoop.nl, een website en app die geheel gebaseerd is op het openbare fietsknooppuntennetwerk.

Fietsen

Ons Kloosterpad is een aantrekkelijk project voor wandelaars.
Het Fietsen langs kloosters wil ik aantrekkelijk maken voor fietsers.
Je kunt Fietsen langs Kloosters op dezelfde manier beleven en er jouw persoonlijke pelgrimage van maken, maar je kunt het ook zien als een fietstocht die je veel verteld over de ontwikkeling van Noord-Brabant in samenhang met kloosters door de eeuwen heen. Dat is ieders persoonlijke keuze.

Of je nu pelgrim, hiker of zwerver bent, met Fietsen langs Kloosters kun je op je eigen manier met je eigen intentie gaan fietsen. De fietstocht kun je als een meerdaagse fietstocht maken , je bent dan ruim 700 kilometer onderweg.
Daarnaast is er de mogelijkheid etapperondjes te fietsen, dat zijn dagtochten waarbij je een deel van de doorgaande route rijdt en via een aantrekkelijke route weer op het vertrekpunt terug komt.
In de toekomst komen er dagtochten van een kortere afstand, die je kunt fietsen in combinatie met bezoek aan een klooster of museum.

Met Fietsen langs Kloosters volgen we het fietsknooppunten netwerk van de provincie Noord-Brabant.
 Het pad brengt je langs een flink aantal bewoonde en onbewoonde klooster in heel Noord-Brabant. We maken onderweg twee korte uitstapjes naar België. Er is ook een dagtocht naar Limburg.

Meerdaagse fietstocht

Met Fietsen langs Kloosters maak je een rondrit. Het pad heeft geen begin en geen einde.
Maar een rondje kun je overal oppikken, ook dit rondje. En na 700 kilometer ben je weer waar je vertrok.
Dat betekent voor Brabanders, dat ze nooit zover van de route af wonen en binnen een beperkte tijd op de route zitten. Maar ook fietsers uit omliggende provincies zijn met een dag extra fietsen ook op de route.
Afhankelijk van je keuze ben je dan acht tot twaalf dagen onderweg, een heerlijk tocht als vakantie, duurzaam in eigen land, of als voorbereiding op grotere fietsavonturen.

Etapperondjes en dagtochten

Voor fietsers die, om welke reden dan ook, niet aan een meerdaagse tocht willen, kunnen of durven beginnen, zijn er Etapperondjes beschikbaar. Je rijdt dan een korter deel van de doorgaande route en komt via een aantrekkelijk alternatief terug bij je vertrekpunt.
Ideaal om de fiets op de auto te zetten en op redelijke afstand een mooie dagtocht kunnen maken. We kiezen als start en finish een rustige parkeerplek.
Als je alle etapperondjes hebt gereden heb je hetzelfde circuit gereden als op de meerdaagse tocht.

Meedoen

Meefietsen langs kloosters is gratis, je kunt alle benodigde informatie gratis inzien en downloaden. Ook de gratis versie van Fietsknoop volstaat. Alleen als je de Fietsknoop-app in de Plus-uitvoering wilt gebruiken betaal je € 5,99 in de appstores.

Daarnaast kun je jezelf gratis aanmelden op mijn website, jezelf daar registreren en een account aanmaken. Klik daarvoor op deze link.
Door in te loggen op jouw account, kun je bij alle informatie die nodig is om op pad te gaan en kun je ook reageren en opmerkingen maken en je kunt meedoen in de community.

In een volgend blog zal ik uitleggen hoe dat werkt en hoe je kunt meedoen in onze fietscommunity.

Uiterlijk met Pasen 2023 kun je de eerste etappes en etapperondjes hier inzien en gaan fietsen.
Hopelijk wordt het snel goed fietsweer.

Lente 2023,

Frans Bergmans