Activiteiten

Een overzicht van loopgroepen van verschillend niveau, projecten, wandelplannen, trainingsprogramma’s en begeleide wandelingen.

Alle activiteiten zijn er op gericht jouw plezier in wandelen te vergroten en daardoor een betere balans mogelijk te maken als het gaat over gezondheid, conditie, ontspanning, voeding en welbevinden.

WandelFit is een individueel te volgen 12-weken wandelplan.
Er is een variant voor beginners (0 – 5 km) gericht op gezondheid en varianten voor training van tochten van 10 of 15 km.

We bieden de WandelFit Challenge gratis aan. Je ontvangt daarbij 12 weken lang informatie en opdrachten volgens ons trainingsprogramma.

Daarnaast is er WandelFit Online met uitgebreide achtergrondinformatie en opdrachten.
Deze is in de wandelshop verkrijgbaar.
Naast informatie uit het trainingsprogramma krijg je ook nog extra aanvullende informatie en hulpmiddelen.

Het is een hele uitdaging om fit en gezond te blijven.
Naast goede genen en een portie geluk is steeds meer duidelijk dat je zelf aan je gezondheid bij kunt werken door een gezonde leefstijl aan te houden.

Om balans in je leven te krijgen en te houden is het belangrijk als je voldoende beweegt, je verstandig gedraagt, op je voeding let en voldoende rust neemt zodat je lichaam zich kan herstellen.

WandelFit Challenge is een uitdaging om met plezier te wandelen en daarmee je evenwicht te bewaren.

De Omloop, leerproject voor hikers

En project waarbij wandelaars samen een lange afstand wandeling samenstellen. Low-budget, voor iedereen toegankelijk.

Verkennen, beschrijven, achtegrond informatie verzamelen en samen een e-book samenstellen.
Het idee is dat er een wandeltocht komt die vier pallen in Midden Brabant verbindt met een lange afstan wandeling door de mooiste natuurgebieden van de regio.

Omdat we willen dat het e-book dat uitkomt aan het slot van het project een echte wandelgids is, vragen we wandelaars, pelgrims in de dop en geboren zwervers met ons mee te doen met veldwerk, maar ook graag met het verzamelen en publiceren van documentatie rondom de wandeling.

Enkele punten die aan bod komen: kaartlezen en kaarten om de route te publiceren, smartfoon-apps ter ondersteuning, informatie uit de geschiedenis over de legendes verbonden aan de kapellen. Hoe is het openbaar vervoer en wat zijn de mogelijkheden om te overnachten.

Als er veel mensen meedoen, zal de gids completer worden.

Planning: wandelen vanaf morgen, e-book gereed mei 2019.

Wekelijkse loopgroepen

Loopgroepen aangepast aan je niveau, omdat ze iedere week gepland zijn en altijd doorgaan, een houvast in je beweegpatroon. Zeer geschikt als basis voor een wandeltraining, daarbij heel gezellig.

Vijf groepen per week Volgens agenda wandelcentrum

Forum en onderling contact

Wandelaars die deelnemen in ons wandelcentrum in loopgroepen of een cursus volgen, maar ook bezoekers van deze site, kunnen onderling contact houden en ideeën uitwisselen.

Site in ontwikkeling Startdatum: september/oktober 2018

Wandeltraining, gratis ebook Frans Bergmans

De basisbeginselen van wandeltraining uitgelegd. Om kennis te maken met de principes die door een wandeltrainer worden toegepast.
Ontdek wat training met je doet.

Gratis ebook Beschikbaar: vanaf januari 2018

Gratis proefwandelen

Loop vier keer op proef mee!

Voordat je verplichtingen aangaat, mag je vier keer gratis meewandelen in een of meer groepen naar keuze.

Meer trainingen en informatie