The Walking Companions

door 23apr,20

Never waste a serious crisis

 

Vrij vertaald: Laat een echte crisis nooit voor niks overwaaien, doe er wat mee.

Of ook wel veel gebruikt: Iedere nadeel heeft zijn voordeel.

 

Wandelcentrum Drunense Duinen

Sinds de uitbraak van het corona-virus en het invoeren van richtlijnen om het virus te bestrijden worden er geen loopgroepen meer georganiseerd. Dat betekent geen beweging, dat betekent geen sociaal contact.

De begin maart startende Lente Challenge 2020, opgezet als trainingsprogramma voor de Bloesemtocht werd door mij omgebouwd tot een programma dat nu de hele lente lang iedere twee weken, alternatieve beweegvormen gaat aanbieden aan iedereen die wil bewegen. We besteden aandacht aan bewegen, wandelen, voeding, rust nemen en je gedrag bepalen.

Bewegen, voeding, rust en gedrag zijn de belangrijke peilers onder onze gezondheid. Door daar aandacht aan te besteden wil ik tips en informatie geven om de crisis zo goed mogelijk door te komen. En dat het nodig is blijkt wel, tot minimaal eind mei hebben we nog te maken met strenge maatregelen, wat daarna gebeurt weten we nog niet.

The Walking Companions

Voor die dat wil is er dus een beweegaanbod als je de Lente Challenge volgt. Maar wandelen in onze loopgroepen is niet alleen belangrijk. Het sociale contact, het gekeuvel onderweg, de gedachten wisseling tijdens de koffie daarna, is ook heel belangrijk.

Ik persoonlijk mis dat en ik weet dat het bij meer van jullie zo is.
Daarom heb ik de laatste weken hard gewekt om de community van The Walking Companions van de grond te krijgen.

Vanuit de loopgroepen, maar ook vanuit de andere groepen waarmee ik voor de crisis liep hoor ik dat er behoefte is aan contact, behoefte is aan het uitwisselen van tips en informatie over wandelen, behoefte aan kennis om op een andere manier te gaan wandelen.

Dat kunnen we regelen in de groepen en forums van The Walking Company.
De komende weken zal ik ook met instructievideo’s duidelijk maken hoe je daar gemakkelijk en gratis aan mee kunt doen.

De Omloop

Meimaand, Mariamaand en bij ons ook rugzakmaand.
De zeven pelgrimswandelingen die we wilden lopen in mei van Elshout naar Tilburg, Spoordonk, Haaren, Den Bosch weer naar Elshout, kunnen  ook niet doorgaan.

Voor veel pelgrims kunnen tochten in heel Europa niet doorgaan en veel pelgrims in spee zitten met een ingepakte rugzak thuis, te wachten op toegang in de landen onderweg naar Santiago of Rome. Soms tegen beter in, maar met hoop.

Daarom ga ik sneller dan voorzien werken aan een e-book met De Omloop, een pelgrimstocht door Midden-Brabant.
Als dan straks de regels in Nederland wat soepeler zijn, maar we nog niet naar Frankrijk of Spanje kunnen, kunnen we hier in Brabant een geweldig mooie en zinvolle pelgrimstocht maken.

Om meer pelgrims te bereiken ga ik voor The Walking Companions samenwerken met Camino Comfort, een servicepunt en online webshop voor pelgrims en wandelaars.

Camino Comfort

Joyce Saris en Luisa Carou Ferreiro runnen samen Camino Comfort. Ze noemen hun bedrijf een servicepunt en online webshop voor pelgrims en wandelaars.
Dat maken ze meer dan waar met hun workshops, lezingen en Camino Info Café. Ze leveren een uitstekende service als het gaat om het versterken van betrouwbare informatie over alles wat met pelgrimeren, hiken en zwerven te maken heeft.

De dames zijn ook precies op de hoogte van de ontwikkelingen in Spanje rondom de corona-crisis. Ze ontvangen hun informatie uit de eerste hand in Spanje en weten nieuws van fake-nieuws te onderscheiden.

Ik heb de dames gevraagd mee te doen in The Walking Companions en het is met trots, dat ik kan aankondigen dat Camino Comfort, samen met mij The Walking Companions gaan ondersteunen.

Wat bieden The Walking Companions?

The Walking Companions zijn heel praktisch.
Door de corona-crisis is buiten bewegen heel anders geworden dan het was voor maart 2020.
We helpen je en geven informatie over hoe te bewegen binnen de richtlijnen van de overheid en toch plezierig bezig te zijn.
Onze passie, pelgrimeren, hiken of zwerven krijgt dit jaar ook een ander gezicht, veel kan niet, maar veel kan weer wel.
Binnen The Walking Companions houden we wandelen levendig en zorgen we de komende maanden voor verrassingen.

Lees er alles over en schrijf je in:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *