Wandeluitdaging 2018

 

Je kunt jezelf motiveren en gemotiveerd houden als je jezelf uitdaagt.
Wij helpen je door in 2018 een wandeluitdaging te organiseren.

De uitdaging kun je op twee manieren aangaan.
We organiseren een Outdoor-uitdaging en een Online-uitdaging.

Bij de Outdoor-uitdaging kom je iedere week bij ons wandelen, bij de  online-uitdaging kun je het programma volgen op onze website en krijg je steeds opdrachten en adviezen op de site en in onze Facebook-pagina. Je kunt steeds bij losse onderdelen van het programma aansluiten, maar dat is niet verplicht.

Ik daag je uit in 2018 een tevoren vastgesteld aantal kilometers gaan te wandelen. Hoeveel? De keuze is aan jou, ik heb drie verschillende categorieën gemaakt. Jijzelf kiest de bij jou passende categorie.

Samen met de andere deelnemers volg ik je en moedig ik je aan.

Samen wandelen, samen je vorderingen bijhouden geeft het beste resultaat.

 

Drie verschillende niveau’s.

 

Omdat wandelen door heel veel verschillende mensen wordt gedaan met ieder hun eigen motivatie willen wij Wandeluitdaging 2018 breed opzetten en in verschillende niveau’s aanbieden.

Opstappers

Opstappers zijn mensen die met wandelen beginnen en wandelen willen inzetten om een betere leefstijl te volgen of omdat ze na ziekte zoeken naar een manier om  een betere conditie te krijgen.

Doorstappers

Doorstappers zijn mensen die hun wandelvaardigheid willen uitbreiden en gaan trainen om een prestatietocht te lopen. Dat kan een ééndaagse tocht zijn van 15 of meer kilometers, maar ook een Vierdaagse of een Kennedymars.

Verstappers

Verstappers klinkt dubbel en zo bedoel ik het ook. Ver stappen kan gaan over de afstand, je wandelt verder weg, loopt langere afstanden of meer dagen achter elkaar.
Maar verstappen kan ook pijnlijk zijn, als je te ver loopt en je lijf uitput, kun je blessures krijgen of oververmoeid raken.
De uitdaging van verstappers is te zorgen dat ze niet overbelast raken en hun uitdaging in goede gezondheid kunnen afronden.

 

Drie thema’s.

 

De door ons samengestelde uitdaging zal drie hoofdonderdelen hebben:

Bewegen

Wandelen kost inspanning, dat spreekt vanzelf. Door voldoende beweging blijf je gezond. Naast wandelen zullen verschillende oefeningen in het programma worden verweven die bijdragen aan een gezond lichaam.
Door deelname aan het programma zul je worden uitgedaagd je grenzen te verleggen. Als beginner of als gevorderd wandelaar dragen wij ideeën en mogelijkheden aan die je verder helpen en je meer plezier zullen geven in bewegen, in wandelen.

Ontspanning

Relaxed bezig zijn in de vrije natuur zal je ontspannen, maar we geven je extra mogelijkheden te ontspannen door aandacht te schenken aan oefeningen voor je brein, oefeningen om je geest te ontspannen.

Sociaal contact

Ontmoeten, samen wandelen, gegevens uitwisselen om elkaar te motiveren. Door op een of andere manier met maatjes op te trekken, ook al is het via internet, helpt je jouw eigen doelstellingen te halen.
We richten daarom een deel van de website in als een ontmoetingsplek. Hier kun je jouw afstanden bijhouden en delen met andere wandelaars, je kunt onderling contact houden en afspraken maken. Dat wordt een sociaal medium, maar dan zonder reclame of hinderlijk volgen voor “big data”.

Informatie

Op dit moment werken wij hard aan de uitwerking van de Stappen voor Jezelf Wandeluitdaging 2018.

Er zullen steeds stukjes en onderdelen bekend gemaakt worden in onze nieuwsbrief.

Kom daarom regelmatig hier kijken voor verdere uitwerking van de plannen en meldt je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief (klik)

De start van het programma is in januari 2018. Je kunt nu al kennismaken met mij en mijn wandelgroepen.
Je mag vier keer gratis meelopen voordat je verplichtingen aangaat.

Reserveer een proefwandeling (klik)

Share This