Stappen voor jezelf

Wandelen kan iedereen, maar beginnen met wandelen, zeker als je niet zo erg actief bent, is heel wat moeilijker.

Voor iedereen die meer wil gaan bewegen, maar niet weet hoe dat zelf aan te pakken en voor iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft, hebben wij het programma: “Stappen voor jezelf”.

“Stappen voor jezelf” begeleidt je bij het verbeteren van een aantal belangrijke peilers in je leven:

  • je leefstijl
  • je beweegpatroon
  • je voeding
  • de manier waarop je rust inbouwt in je leven.

Ons beweegprogramma besteed aandacht aan deze onderdelen en helpt je stap voor stap een betere leefstijl aan te houden.

Je zult je fitter en actiever voelen en zowel je werk als je privé-leven met meer energie en plezier kunnen beleven.

Door aan ons programma deel te nemen kies je voor jezelf en neem je zelf de regie in handen van een energieke en plezierige periode die je kan helpen fijner in het leven te staan.

“Stappen voor jezelf” is geschikt voor iedereen.
Het is niet belangrijk of je een goede of slechte conditie hebt, of je wandelervaring hebt of niet.

Wij dragen bouwstenen aan voor een betere balans in je leven, daar heb je steeds plezier van.

Wandeltraining

 

In 2018 presenteert KWBN het nieuwe beweegprogramma FitStap.
Wandelcentrum Drunense Duinen heeft zich bij FitStap aangesloten en de eerste cursussen zijn gestart in februari 2018, in september komt het vervolg in zowel Drunen als Den Bosch.

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met FitStap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal, waarbij zelfmanagement een belangrijke rol speelt.

Deelnemers trainen 12 weken op een vaste avond in een groep, onder begeleiding van de trainer. Tijdens de trainingen is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Dit alles passend bij de persoonlijke doelstellingen van de deelnemers. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig.
Ook gaan zij aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met hun leefstijl.

Via een app worden zij gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie en hebben zij contact met elkaar en met de trainer. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie en het aanbod in Drunen en Den Bosch vindt je op fransbergmans.nl/fitstap/

Online wandeltraining

Voor mensen die meer individueel willen bewegen, wandelen en trainen ontwikkelen wij online trainingsprogramma’s. In wekelijkse lessen wordt helder uitgelegd wat je kunt doen en oefenen om op verantwoorde wijze te gaan bewegen. Om wandelen in je leven te integreren als een element dat verbetering in je leefstijl aanbrengt.

Meer bewegen, betere voeding, op tijd ontspannen is belangrijk voor een betere leefstijl, een betere gezondheid en een goede kwaliteit van leven naast een drukke werkkring of tot op hogere leeftijd.
Onze cursussen zijn ook geschikt voor mensen die lijden aan een chronische ziekte of herstellen van ziekte of door overgewicht lange tijd niet in staat waren te bewegen.

Je kunt op je eigen tempo aandacht besteden aan de lessen en als je wilt kun je ook regelmatig aansluiten bij workshops wandelen, waarbij wandeltechniek en trainingsvormen worden voorgedaan.

Naar keuze volg je een cursus die bewegen en wandelen als hoofddoel heeft, maar er zijn ook mogelijkheden om combinaties van wandelen, voedingsvoorlichting en personal coaching te kiezen. Kijk voor informatie op wandeltrainer.nl

Wandeluitdaging 2018

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor het laatste neuws over Uitdaging 2018

Ebook wandeltraining

Ik werk aan een e-book dat de basis vormt voor wandeltraining. Het boek omschrijft het proces van motivatie om te gaan bewegen, maar geeft ook informatie die je moet hebben als je gaat wandelen.

Dit e-book is gratis te downloaden op deze site, zie daarvoor de pagina Wandeltraining

In het boek zijn de basistrainingsschema’s opgenomen.

Speciale trainingsprogramma’s zijn verkrijgbaar via onze wandelshop.