Route Kloosterrondjes

Kloosterfietspad

Kloosterrondjes

Als je om wat voor reden dan ook niet een meerdaagse tocht van 500 km kan maken, kun je op Het Kloosterfietspad dagtochten maken, die zo uitgezet zijn dat je het pad in delen kunt fietsen.

In kloosters gelden regels, die stroken niet altijd met het vrije leven van een pelgrim, hiker of zwerver. Fietsen en ontdekken op het Kloosterfietspad vraagt daarom jezelf aan te passen. Aanpassen aan het ritme van het kloosterleven.

Dat is best ingewikkeld als je meerder dagen onderweg bent, laat staan als je het Kloosterfietspad in één keer wilt rijden. Toegangstijden, dagen waarop je wel of niet kunt logeren, openingstijden van musea en aanvangstijden van rondleidingen, dat is veel te veel om op elkaar te kunnen afstemmen

Ook dan brengen Kloosterondjes uitkomst.
In deze dagtochten zijn bepaalde kloosters, diensten, musea of andere bezienswaardigheden opgenomen die moeilijk in de organisatie van een meerdaagse tocht zijn in te plannen, maar die zeker de moeite waard zijn om er aandacht aan te besteden.

Je kunt dan met de auto, de fietsen achterop, naar een goede parkeerplek rijden en vanaf dat punt naar een klooster en terug fietsen.

Ik werk steeds aan het uitbreiden van het aantal Kloosterrondjes, dat vind ik leuk en ik nodig jullie uit zelf ook voorstellen te doen.
 
Veel plezier,
 
Drunen, zomer 2022
Frans Bergmans

, maar

Sportieve ontdekkingsreisjes

Dagtochten
Kloosterrondjes