l'Hopital St Blaisse

Onderweg, L’Hopital St Blaisse – Mauléon

L’Hopital-Saint-Blaise naar Mauléon

18 km ploeteren

Vandaag de eerste moeizame dag. Mijn lijf wilde een rustdag.
De eerste dagen steeds 15 kilometer lopen met de rugzak ging perfect. Ik had een heleboel tijd over om rond te hangen en te kijken, om op mijn gemak te lunchen, soms met een dutje.
Ik wist steeds op tijd aan te komen, om een wasje te doen en uit te rusten.

Gisteren heb ik 22 kilometer gelopen, vandaag weer bijna 18 kilometer. Op mijn drieënzeventigste met de rugzak lopen was anders dan toen ik twintig was.

Het landschap is weer schitterend, maar de bewegwijzering is hier verouderd en verpauperd. De stickers zitten los en volgens de kaart ben ik in een roestig gebied met de kleur van ……?

Maar het was weer heel stil, daar kon ik van genieten.
Toen ik ruim 50 koeien tegenkwam, ze waren aan de wandel zonder enige begeleiding, had ik het in eerste instantie niet in de gaten, maar zelfs de koeien doen hier stil en rustig.

Aan het einde van de wandeling heb ik in het plaatselijke café nieuw water en een sandwich gekocht en daarna ben ik met de bus naar Saint Palais vertrokken voor een rustdag en de  voorbereiding op de grote oversteek van de Pyreneeën.

Luisteren naar de koeien onderweg

Praktische informatie

Einde van mijn GR 78

Een van mijn doelen voor deze vakantie was een stuk van een echte Franse Grand Randonée lopen.
Ik heb daar al jaren naar uitgekeken en heb op verschillende plaatsen in Frankrijk dagtochten gemaakt op diverse GR’s.
Daar zag ik ook de overnachtingsmogelijkheden en heb me daar nooit in verdiept.
Nu in 2019 heb ik erg genoten van de route, de infrastructuur, de mensen aan de route en die paar mensen op de route. Een GR lopen in Frankrijk is zeker de moeite waard, een GR bengt je naast wandelplezier veel moois van landschappelijk en cultuur-historische waarde.

Je moet op de koop toenemen dat de route onnodig over een heuveltje wordt geleid, de routebouwers vonden dan dat boven het uitzicht extra mooi was.

Naar Saint Palais

De stopplaats voor de bus naar Saint Palais?
Er gaat hier helemaal geen bus naar Saint Palais.
Dat is het eeuwige dilemma als je inlichtingen nodig hebt.
Vraag je het aan de locals of niet.
In de loop der jaren heb ik geleerd pas aan de lokale bevolking informatie te vragen als ik alle andere mogelijkheden heb benut.
En dan nog met de nodige argwaan luisteren.
Het klopt, de bus ging naar Bayonne, dat is geen Saint Palais. Maar onderweg werd Saint Palais wel aangedaan. Goed genoeg.
Voor € 3,00 bracht de bus me naar Saint Palais voor een rustdag.