Molentocht Kinderdijk 29 april.

door 29mei,19

Molentocht Kinderdijk op 29 april 2018.

Het moest er een keer van komen, we gaan toeristisch wandelen, hopelijk zijn de toeristen niet zo vroeg wakker als wij. We gaan de beroemde authentieke windmolens uit de 18e eeuw bij Kinderdijk in de Alblasserwaard bekijken. De Alblasserwaard ligt in het zuidoosten van de provincie Zuid-Holland en vormt het zuidelijk deel van het Groene Hart.  Het is een uitgestrekt veenweidegebied met oneindige polders, grote en kleine rivieren, kanalen en afwateringsboezems. Karakteristiek zijn de vele (vaak onverharde) kaden en tiendwegen langs en tussendoor watergangen en sloten. Onderweg zien we de 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw, behorend tot het UNESCO Werelderfgoed. We kuieren over graskaden door polders naar boezem Achterwaterschap. Langs de rand van Nieuw-Lekkerland.  Over een oude tiendweg en een graspad dicht langs twee molens geniet u vanaf een hoge dijk (helaas met druk verkeer)  langs de Lek van het uitzicht over de rivier en het molengebied. De route gaat voor ruim de helft over verharde  paden en wegen. We ontmoeten elkaar aan het einde van de Plantageweg in Alblasserdam. We parkeren in een woonwijk, mogelijk kunnen we niet allemaal bij elkaar staan, maar dat lossen we ter plaatse wel op. We vertrekken om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats. Houdt er rekening mee dat er geen horeca aan het startpunt is, dus ook geen sanitair. Houdt daar onderweg rekening mee. We maken een wandeling van ongeveer 13  kilometer en zijn rond 14.00 uur weer terug bij de auto. Onderweg drinken we koffie in een van de horecagelegenheden in Kinderdijk.

Praktische informatie:

Afwisselend wandelen over graspaden en verharde wegen met soms druk verkeer (op gedeelte Lekdijk). We vertrekken vanaf: Parkeerplaatsaan einde Plantageweg in Alblasserdam. De Plantageweg is lang, zoek daarom naar het van Goghplantsoen, dat is tegenover de parkeerplaats. We vertrekken uiterlijk om 10.00 uur, ik ben omstreeks 9.30 uur aanwezig. We zijn weer terug bij de auto omstreeks 14.00 uur.

Routeomschrijving:

Ga via snelwegen vanuit je omgeving naar de A15, Gorinchem-Rotterdam v.v. Neem afslag 22 naar de Edisonweg richting Alblasserdam AlblasserdamEdisonweg Na 430 meter Houd rechts aan bij Edisonweg richting Alblasserdam Alblasserdam-OostEdisonweg Na 660 meter Sla rechtsaf naar de Edisonweg richting Alblasserdam-Oost Oude Torenweg Na 790 meter Neem de eerste afslag op de rotonde richting Oude Torenweg Plantageweg Na 1,2 kilometer Neem de derde afslag op de rotonde richting Plantageweg Plantageweg Na 170 meter Je bent aangekomen bij Plantageweg. Zoek een parkeerplaats aan het einde van de weg vlak bij het van Goghplantsoen. .Voor navigatie instellen: Plantageweg/van Goghplantsoen, Alblasserdam

Deelname introducé

Vaste deelnemers aan het wandelcentrum kunnen gratis deelnemen en mogen een familielid of bekende introduceren. Als je een stempelkaart van het wandelcentrum hebt kun je iemand introduceren, we verrekenen dat met een strip. Mensen die af en toe mee willen lopen kunnen hun deelname reserveren in de wandelshop.

1 Reactie

  1. Frans Bergmans

    Aanmelden kan per mail op info@fransbergmans.nl maar je mag ook hier in een reactie aangeven dat je meegaat. Het is ook fijn als je aangeeft of je eventueel andere wandelaars een lift kunt geven, zo kunnen de reiskosten gedeeld worden en wandelaars zonder vervoer kunnen ook mee.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *