Lente 2020, een andere lente

door 14mrt,20

Lente Challenge, nieuwe lente, andere lente

 

In de tijd dat ik bezig ben met dit blog is het al drie keer veranderd, niet een beetje anders, maar met een compleet andere opzet.

Het grote plan was om op 14 maart,  de Lente Challenge 2020 bekend te maken en alle gegevens over trainen in de lente, trainen voor de Bloesemtocht te publiceren.
De veranderende omstandigheden en mogelijkheden volgen elkaar in snel tempo op, daar moet ik rekening mee houden.

Een hobbel die we moeten nemen is het rondwarende virus. Was ik in het begin van de week nog optimistisch, nu pas ik me bij de realiteit aan en ga noodgedwongen dingen anders doen. Gelukkig kan dat, ik ben daar klaar voor.

Op 12 maart heeft Premier Rutte voor heel Nederland nieuwe maatregelen in verband met de bestrijding van het coronavirus afgekondigd. Eén van die maatregelen betreft de afgelasting van bijeenkomsten en evenementen met meer dan 100 personen.
Deze maatregel geldt minimaal tot en met 31 maart 2020.

Omdat het kabinet heeft opgeroepen om in heel Nederland de sociale contacten sterk te verminderen, adviseert NOC*NSF alle aangesloten sportorganisaties om ook evenementen en bijeenkomsten met minder dan 100 deelnemers af te gelasten.
Behalve aan wandeltochten en sportwedstrijden, moet je hierbij denken aan trainingen, vergaderingen, overleggen en vieringen.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid en volgen dit advies, dus geen loopgroepen en trainingen meer in maart 2020.
Wat daarna gebeurd wachten we af. We zullen ons aan de richtlijnen van de overheid houden.
Hopelijk kunnen we nog uitgebreid van de lente genieten.

Daarmee kan ook de Lente Challenge in zijn oorspronkelijk vorm niet doorgaan, omdat met de Lente Challenge ook de nieuwe trainigsite van ons wandelcentrum open zou gaan op 14 maart, kunnen we wandelaars een alternatief bieden.

Lente Challenge 2020 in aangepaste vorm

Vanaf maandag is de aangepaste Lente Challenge voor iedereen zonder kosten beschikbaar. Voor deelnemers van ons centrum, maar ook voor andere belangstellende wandelaars en mensen die nieuwsgierig zijn

Nu we elkaar niet kunnen ontmoeten tijdens de wandelingen van de loopgroepen komt deze nieuwe site heel goed van pas.
We kunnen onderling contact houden en ik kan tips en informatie geven over wandelen in deze nieuwe en uitzonderlijke omstandigheden.

Daarmee gaan de  trainingsprojecten Lente Challenge 2020 en De Omloop Challenge in gewijzigde vorm van start.

Je hoort er maandag meer over.

 

 

 

Lente Challenge 2020

Wandelen in een lente die anders zal zijn.

Wandelen is gezond, ook in deze omstandigheden, het is alleen belangrijk onze verantwoording te nemen en voluit mee te werken aan het indammen van besmettingen.
Dat is niet alleen een maatschappelijke plicht, maar ook voor ons persoonlijk belangrijk. De gemiddelde leeftijd van onze wandelaars ligt nu eenmaal dicht bij de gevarenzone als je nu ziek wordt.

Daarom in maart en mogelijk ook niet in april, geen gezamenlijke wandelingen, maar iedere week nieuwe tips en informatie om individueel in conditie te blijven en te proberen straks topfit te zijn als de bui is overgewaaid.

Als op 18 april de Bloesemtocht niet doorgaat, organiseert het wandelcentrum op 21 mei, Hemelvaartsdag, een nieuwe uitdaging.
Valt die datum nog te vroeg en zijn alle problemen nog niet over, dan gaan we naar het Drunens Wandelfestival op 20 juni.

 

Wat gaan we wel doen?

Op de Lente Challenge 2020 op www.wandelcentrumdrunenseduinen.nl vind je iedere week, vanaf 16 maart, nieuwe training en nieuwe informatie.
Die kun je gebruiken als stimulans om te blijven wandelen de komende weken.
Als de maatregelen worden aangescherpt en we een tijdje binnen moeten blijven zal ik zorgen voor oefeningen en informatie om thuis te bewegen.
Iedereen is welkom en de site is voorlopig voor iedereen zonder kosten te gebruiken.
Iedere week zal een nieuw programma worden voorgesteld en zal nieuwe informatie worden gegeven.

Aan de Lente Challenge is een forum gekoppeld. Daar kun je onderling contact houden.
We zijn een erg sociale groep, altijd al geweest, en er zijn deelnemers die komen om lekker te kletsen in plaats van lekker te wandelen.
Daar is in voorzien in de nieuwe mogelijkheid door op de website een forum in te richten.

De nieuwe mogelijkheden die ik deze winter heb gemaakt komen zo sneller van pas als ik dacht. Graag geven wij de mogelijkheid op deze manier de speciale omstandigheden van deze lente een positieve wending te geven.

 

De Omloop Challenge

Meimaand, Mariamaand en bij ons ook rugzakmaand, maar nog onder het voorbehoud van de maatregelen rondom Covid-19.

De Omloop is een project waar we leren hoe een meerdaagse wandeling kan worden aangepakt, om te lopen, om te ontwerpen.

Wandeltraining in een breed palet, zeker ook omdat we aandacht besteden aan wandelen met de rugzak.

Deze uitdaging kun je meelopen om je conditie een fikse boost te geven.

In mei lopen we zeven langere tochten, van Elshout naar Tilburg, Spoordonk, Haaren, Den Bosch weer naar Elshout.

Dit trainingsprogramma wordt ook aan derden aangeboden en is te koop in de shop. Deelnemers aan het wandelcentrum kunnen inschrijven en gebruik maken van kortingscode OM20.

Alle informatie bekijken.

 

3 Reacties

 1. Hennie Lutters

  Hoi Frans, het is heel vervelend allemaal, maar laten we hopen dat we allemaal gezond hier doorheen komen. Ik heb respect voor alle hulpverleners die de zieke mensen hulp verlenen. Wij komen er, als we gezond blijven, wel doorheen. Groetjes Hennie

  Antwoord
 2. Maria

  Mooi initiatief, Frans.
  Gezondheid is in beweging blijven, dat geldt heel letterlijk, maar ook figuurlijk. Plannen omgooien en er weer wat moois van maken.
  Voor jou, je gezin en ieder die dit mocht lezen: hou je taai, eh ik bedoel soepel!

  Antwoord
 3. Frans Bergmans

  Dankjewel, Maria,
  Ik hoop dat we weer snel “gewoon” kunnen wandelen.
  Voor jullie ook het allerbeste.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *