Hart van Het Groene Woud

door 25mei,19

Hart van Het Groene Woud

Het Groene Woud is een gebied ter grootte van circa 35.000 hectare gelegen in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Tilburg. Het gebied is in 2005 uitgeroepen tot Nationaal Landschap vanwege zijn unieke kwaliteiten. In het centrum van Het Groene Woud liggen grootschalige natuurgebieden die in toenemende mate met elkaar verbonden worden, zoals Oisterwijkse Bossen en Vennen, Kampina, De Mortelen, De Scheeken, Dommeldal en De Geelders. De natuurbrug over de A2 is een in het oog springende verbinding tussen De Mortelen en De Scheeken en daardoor tussen de Kampina en het Dommeldal. Komende zondag is dit gebied het doel van onze traditionele wandeling op de eerste zondag van de maand. De aangekondigde Klomenpadwandeling houden we tegoed voor andere tijden.

NS-wandeling Boxtel-Best

Er is een nieuwe NS-wandeling, deze wandeling volgt “De Edelhertenroute”, die gebaseerd is op het wandelnetwerk Het Groen Woud. De Edelhertenroute is uitgezet door bewoners-vereniging Rond Kerk en Orion uit Lennisheuvel. De route start bij station Boxtel en komt na 14,5 km bij station Best uit. We laten ons niet ontmoedigen door de eerste kilometer in Boxtel. Want al snel maakt het bedrijventerrein plaats voor bossen, kleinschalige landschappen en land-goederen, waaronder Landgoed Heerenbeek en De Scheeken. Vanaf Lennisheuvel lopen we tot aan de rand van Best helemaal onverhard. Het is niet mogelijk om de route onderweg af te breken. Let op: na een regenachtige periode kunnen de paden behoorlijk drassig zijn.

Praktische informatie

De start van de wandeling is zondag 1 juli om 9.30 uur in de Salmstraat te Boxtel. Dat is bij de P+R Parking op het industrieterrein aan de westzijde van het station. We wandelen op het ons bekende tempo met een stop bij een café en mogelijk nog een korte stop elders naar Best. Daar gaat om het half uur (13.45 of 14.15 uur) een trein terug naar Boxtel, vanaf het station lopen we in enkele minuten weer naar de auto.

Parkeren

P+R Salmstraat – Salmstraat – 5281 RS Boxtel Tarief is € 0,76 per uur, het max dagtarief € 5,33. NS-reizigers met OV-kaart betalen € 2,00. In de Salmstraat zijn een aantal bedrijven waarvan de parkeerplaats vanaf de openbare weg bereikbaar is. Ik verwacht zondag daar een zee van ruimte om gratis te parkeren, maar als je dat te avontuurlijk vindt kun je op de P+R parkeerplaats betaalt parkeren. Ik zorg dat ik tijdig bij de ingang van de P+R aanwezig ben.

Met de trein terug

Wie een OV-kaart heeft kent de regels en weet zijn kaart te gebruiken, je kunt een kaartje kopen op internet, kosten € 2,70, je kunt ook een kaartje op het station Best kopen, de kosten zijn dan € 3,70. De link voor de dienstregeling en het kopen van een kaartje is hier

Deelname en opgeven

Vaste deelnemers aan het wandelcentrum kunnen gratis deelnemen en mogen een familielid of bekende introduceren. Als je een stempelkaart van het wandelcentrum hebt kun je iemand introduceren, we verrekenen dat met een strip. Het is fijn als ik weet wie er mee gaan, ik verzoek jullie of hieronder in de reacties of per mail aan mij op te geven of je meegaat.

0 reacties