GPX-bestanden downloaden via Fietsknoop

GPX en KML bestanden downloaden of maken.

GPX-bestanden downloaden

Een  manier van het downloaden van een gpx-bestand van een fietsknooppuntenroute is ingebouwd in de Fietsknoop-app.Je moet daarvoor de volgende stappen zetten:

  1. Selecteer de route die je wilt fietsen in de lijst uit het Fietsknoop Servicebericht dat bij iedere etappe en dagtocht wordt vermeld.
    De knop staat rechts in het rijtje bij de routekaart, zie GPX Download.
  2. Tijdens de procedure van het downloaden kun je er voor kiezen het bestand te delen. Daar moet je zelf de keuze maken, die keuze hangt af van de apps die je gebruikt en de manier van navigeren waar jij voor kiest.
    Ik gebruik de mogelijkheid het bestand naar mezelf te mailen, dat geeft me de mogelijkheid de bestanden op te slaan en te bewaren in de apps die ik gebruik (Komoot en OSMand) en ze in te laden in Basecamp en mijn  Garmin Edge voor navigatie daar.
gpx-bestand downloaden

GPX naar KML converteren

Er zijn apps die alleen werken met een KML-bestand.
In dat geval moet je een GPX-bestand converteren naar een KML-bestand.
Ik heb er voor gekozen niet alle GPX-bestanden van dit project te converteren en als download aan te bieden, maar die bestanden door de gebruiker zelf te laten aanpassen. Datzelfde geldt voor de GPX-bestanden.
Het argument hiervoor is dat als de informatie via de Fietsknoop-app tot je komt je steeds beschikt over de allerlaatste gegevens. Als er ooit noodgedwongen  een route aangepast moet worden heb je de beste gegevens.

Je gaat als volgt te werk:

  1. Download het GPX-bestand zoals hierboven is aangegeven
  2. Ga naar de website GPX naar KML Converter en voer daar het GPX-bestand in, klik op de groen knop ZETTEN en volg de instructies op het scherm om he bestand te downloaden.