Frans Bergmans

Wandelen, vertellen over wandelen, mensen meenemen op wandelingen en uitleg geven doe ik graag.

In de twaalf jaar, dat ik nu Wandelcentrum Drunense Duinen leidt heb ik al honderden mensen kennis laten maken met mijn manier van wandelen. Daarbij heb ik iedereen aangemoedigd zijn eigen manier van wandelen te ontwikkelen..

Ik ben er trots op dat ik veel mensen heb geholpen wandelen in hun leven te integreren. Dat is een whatsapp-groep die op zondagmorgen loopt. Maar ook pelgrims op weg naar Santiago, of deelnemers aan de Vierdaagse of de Tachtig van de Langstraat.
Natuurlijk ook de deelnemers van mijn loopgroepen en de deelnemers aan uitdagingen als die naar de Mont Ventoux. Allemaal genieten ze op hun manier van wandelen en zijn ze gezonder omdat ze blijven bewegen.

Ik ben er trots op dat de naam Frans Bergmans en Wandelcentrum Drunense Duinen bij velen bekend is.
Met deze site en met de werkzaamheden die ik nog steeds graag doe, hoop ik nog meer mensen enthousiast te maken voor wandelen.

De komende periode ga ik tijd vrijmaken en investeren in een kuiergroep, een groep voor mensen, die met hun gezondheid rekening moeten houden als ze gaan bewegen. Tempo en moeilijkheidsgraad zullen steeds aangepast worden aan de zwakste schakel.
Iedereen mag praten over zijn klachten en kwalen, over zijn controles en zorgen daarover.
Maar we spreken af niet te praten over de ziekten en kwalen van vage kennissen of verre familieleden. Tot nu toe werkt dat goed, in de kleine groep die nu al op dinsdagmiddag mee kuiert is er medeleven voor elkaar maar blijft volop tijd over om te spreken over andere dingen dan ziekte en zorgen.

Een punt van aandacht daarbij is, dat een aantal mensen niet met deze groep mee kan lopen, omdat de kosten van deelnemen aan de activiteiten van het wandelcentrum voor hen te hoog zijn. Door langdurige ziekte of terugvallen in inkomen na ziekte, blijkt dat voor mensen soms een hinderpaal. Ik ga moeite doen een fonds op te richten waaruit die kosten van deelneming kunnen worden betaalt.

Daarnaast zal een programma gaan lopen waar ontspannen en wandelen aandacht krijgen.
Dat wordt een serie meditatieve wandelingen met invloeden uit de tai chi, yoga, mindfulness training, ademhalingstechnieken en meditatie.

Ik werk hard aan mijn wens om eindelijk een serie online trainingen op te zetten, waarbij mensen op eigen niveau en met eigen tijdsbesteding wandeltraining kunnen oppakken en daarmee bewegen beter kunnen integreren in hun leefstijl.

Informatie op deze site:

 

Vragen? Opmerkingen?

Het is heel erg leuk als jullie reageren op mijn blogs en mijn informatie, op die manier kunnen we nog veel van elkaar leren.