Fietsen langs Kloosters, knooppunten

Fietsen langs Kloosters, Nieuwsbrief 1

Informatie over Fietsen langs Kloosters

Sinds de opening van Ons Kloosterpad is de belangstelling voor het fietsen van het pad steeds aanwezig geweest en wordt zelfs steeds groter. Daarom wordt er hard gewerkt aan een fietsversie van Ons Kloosterpad.

Fietsen langs Kloosters is mijn bewerking hiervan. Deze bewerking is gebaseerd op het Bindboek Ons Kloosterpad en is uitgebreid over heel Noord-Brabant. Na jaren van ingetogen beperkingen vanwege corona, wil ik deze zomer onbeperkt op pad en daar over bloggen, vloggen en verhalen vertellen.

Het was een mooie opdracht om met een beperkt budget de route toch duidelijk te presenteren en de fietsers te voorzien van duidelijke informatie voor onderweg. Maar het is gelukt.

De route loopt langs het fietsknooppuntennetwerk van de provincie Noord Brabant en maakt kleine uitstapjes naar Limburg en België. De lengte is ruim 700 km, verdeeld over elf etappes, een echte meerdaagse langeafstandfietspad.
Maar omdat niet iedereen meerdere dagen achter elkaar wil, kan of durft fietsen, heb ik de etappes ook opgedeeld in dertig etapperondjes. Je kunt dan vanaf een goede parkeerplek steeds vertrekken voor een dagtocht en na een stukje etappe, over een andere retour-etappe weer terug naar het uitgangspunt.
Als je alle dagtochten gefietst hebt, heb je ook de hele route afgelegd.

Net zoals bij iedere tocht, kort of lang, heb je dubbel plezier als je de tocht goed voorbereid. Je geniet van de voorpret en het plezier onderweg is groter omdat je weet waar de mooiere plekjes te vinden zijn.

Ik heb drie informatiebronnen, afhankelijk van hoever jij je wilt verdiepen in de tocht, kun je daar gebruik van maken.

Kijk maar:

 1. Steedsonderweg.nl

  Dit is een gratis te installeren app met alle routes, van etappes en etapperondjes.
  Ga voor uitleg over hoe deze app te installeren naar: Uitleg app

 2. Fietsknoop-app

  Deze app kun je gratis downloaden in de bekende stores van Google en Apple.
  De gratis versie volstaat. Met deze app is navigeren gemakkelijker en de inhoud voor deze tocht is gekoppeld met Steeds Onderweg.
  Als je een tocht kiest in de app die je onder 1 geïnstalleerd hebt, opent deze zich ook in Fietsknoop.


 3. Fransbergmans.nl


  Op mijn website vind je een tijdlijn met nieuws, een online magazine, een gebruikersgroep, blogs en een forum voor onderlinge informatie uitwisseling.
  Als je hier inschrijft, ook gratis, zul je nog meer plezier beleven aan de voorbereiding, de uitvoering en de napret van deze fietstocht.
  Schrijf je gratis in als deelnemer of alleen voor de nieuwsbrief.

Ik wens je veel fietsplezier en hoop je onderweg te zien. Contact houden via de groepen op mijn site is ook een leuke mogelijkheid van elkaar te leren en te genieten.

Veel plezier,

Frans Bergmans
0651756501