Coronacrisis wordt Coronatijd

door 31mei,20

We gaan weer wandelen…..

maar we moeten wel wat afspreken samen

In de laatste week hebben we met steeds kleine groepen proefwandelingen gehouden om uit te vinden op welke manier we zouden kunnen wandelen volgens de richtlijnen die gelden voor het buitensporten in groepen.

Allereerst moet ik zeggen dat het heel plezierig was onze wandelaars weer te ontmoeten en bij te kletsen over de tijd dat we elkaar niet konden zien, de sfeer was weer snel als vanouds. Heerlijk.

Na die proefwandeligen stel ik vast dat de coronacrisis een coranatijd is geworden. Er valt prima te wandelen met de afspraken die we moeten maken om veilig op pad te gaan.

 

Mijn stelling is dat maatregelen versoepeld worden, niet omdat het virus weg is, maar omdat er ruimte komt in ziekenhuizen om nieuwe patiënten op te vangen. Daarbij geeft de overheid ons meer mogelijkheden naar buiten te treden en samen uit te vinden hoe we verder kunnen. En steeds komt de toevoeging; “Mensen uit de risicogroepen moeten extra voorzichtig zijn.” .

Omdat een aantal van ons tot de risicogroepen behoort besteden we extra aandacht aan veilig wandelen, lees hieronder wat we hebben aangepast aan de gang van zake bij de loopgroepen.

Wat verandert bij de loopgroepen?

Als we vanaf 4 juni weer volgens de normale agenda gaan wandelen kunnen alleen de wandelaars meedoen die zich hebben opgegeven voor deelname in juni. Ze kunnen zich aanmelden met opgave van ICE-gegevens.
We hebben daarvoor een nieuw formulier, vul het hier online in.

Als je bent aangemeld kun je gewoon op tijd naar De Klinkert komen, zorg dat je niet heel vroeg bent en ga 1,50 meter van elkaar af staan. We starten niet vlak bij het café onder het afdak zoals we gewend waren maar op de toegangsweg vanaf de Duinweg.

Daar zal voordat we vertrekken steeds naar je gezondheid worden gevraagd en door mee te gaan verklaar je geen klachten te hebben die wijzen op luchtwegaandoeningen of covid-19.
Door deze procedure, aanmelden en vragen naar gezondheid, voorkomen we dat we iedere keer moeten reserveren voor een plekje in de groep en dat we iedere keer persoonlijk moeten vragen naar je gezondheid.

Dat is iets wat wel zal gebeuren als je na afloop koffie gaat drinken bij De Klinkert. De overheid schrijft voor dat bij alle afspraken die je maakt, van kapper, tot restaurant, tot ziekenhuis, gaan met reservering en met een inleidend gesprek over je gezondheid.

Deelnemers met een strippenkaart kunnen in de coronatijd alleen meewandelen als ze in juni minstens twee keer (gratis) meelopen om te wennen aan de nieuwe situatie.
Lukt het je niet in juni te komen? Geen probleem, maar dan kun je pas mee gaan doen na overleg met mij of als alle maatregelen zijn vervallen en alles weer is als vroeger. Je kaart blijft wel langer geldig en verloopt niet zolang ik wandel.

Als alles verder goed gaat en de overheid de lossere regels blijft handhaven, gaan we in juli verder wandelen.
Iedereen moet zich dan opnieuw inschrijven omdat de oude betalingsregeling vervallen is, maar daar horen jullie later meer over.

Waar moeten we ons aan houden?

We moeten dus alert blijven en ons houden aan gedragsregels en hygiënemaatregelen zoals we die nu kennen;

 1. Blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius)
 2. Blijf thuis als gezinsleden koorts hebben of benauwd zijn
 3. Was vaak handen
 4. Schudt geen handen
 5. Houdt steeds 1,5 meter afstand
 6. Hoest en nies in je elleboog
 7. Gebruik papieren zakdoekjes (éénmalig)

Deze regels en een aantal praktische richtlijnen heb ik vastgelegd in het Protocol Corana Wandelen. Lees het eens door, in het protocol staat waar wij als organisatie ons aan houden, waar we ons als trainer aan houden en er staat in wat van jou als wandelaar verwacht wordt. Je vindt het protocol hier.

Tot slot

Hopelijk beleven we samen weer veel plezier aan wandelen, genieten we van bewegen en van het onderlinge contact. Zowel bewegen als contact hebben we gemist. Als we ons aan de regels houden kunnen we veilig op pad, we hebben dat samen zelf in de hand.

Als we ons aan de afspraken houden en als we elkaar wijzen op deze afspraken als het onverhoopt noodzakelijk is, zullen we nog vele uren heel plezierig met elkaar kunnen wandelen.

Vragen??

Als je nog vragen hebt kun je ze hieronder stellen in de reacties. Voordeel is dat anderen je vraag dan ook lezen en het antwoord meekrijgen, misschien hadden ze dezelfde vraag of hadden ze nog niet aan die mogelijkheid gedacht.

Heb je vragen van persoonlijke aard? Neem dan contact op met het contactformulier.

3 Reacties

 1. Jolanda

  Helder Frans. Leuk filmpje ook. Ik heb het formulier ingevuld

  Antwoord
 2. Nicole

  Duidelijk Frans. Film gezien en formulier ingevuld.
  Maar de verplichte aanmelding had ook in de groepsapp gemeld kunnen worden.

  Antwoord
  • Frans Bergmans

   Hoi Nicole,
   Er is alleen een groepsapp op de dinsdagmiddag, dus daar kan ik niet iedereen bereiken. Daarbij komt dat de groepsapp gebruikt wordt om lekker bij te kletsen en onderling contact te houden, niet voor contact met het wandelcentrum.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *