Winter 2018 – 2019

Het is al een aantal dagen koud geweest, nog weinig vorst en geen sneeuw. De komende dagen wordt het weer warmer.
Benieuwd wat de winter voor weer gaat brengen.

Jullie weten: Er is geen slecht weer, je hebt soms alleen de verkeerde kleren aan.

Daarom een lekker programma, dat gewoon doorloopt .
We gaan er wel even uit voor een Kerstvakantie.

Agenda

In de Agenda staan de volgende wandelingen:

  • 2 december 2018   lange wandeling, lekker onder de beschutting van het bos
    Vertrek 9.00 uur De Klinkert, terug om 12.00 uur.
  • 6 januari 2019        Nieuwjaarswandeling, een ontspannen wandeling om wensen uit te wisselen en bij te praten onder het genot van een verwarmend drankje. Opgeven verplicht, uiterlijk 3 januari, in verband met inkopen. Breng gerust een introducé mee.
    Vertrek om 9.00 uur bij De Klinkert, terug om 12.00 uur
  • 13 januari 2019       Verkenningstocht van De Omloop en een kennismaking met de cursus Rugzakwandelen.
    Nadere informatie vindt je hier
  • Kerstvakantie van 23 december tot en met 4 januari. Op 5 januari weer wandelen.

WandelFit Challenge

De WandelFit Challenge begint meer vaste vorm te krijgen. Vanaf januari zijn er om de week trainingen in Hintham en Drunen.
Dat wisselt elkaar af, zodat, als je dat wilt, je iedere week aan een training kunt deelnemen. Daarnaast kunnen de deelnemers van de WandelFit Challenge aan alle activiteiten van het wandelcentrum meedoen.

De kosten zijn € 30,00 per kwartaal, je mag alleen meedoen als je minimaal 80% van alle trainingen in Drunen of Hintham meedoet.
Ik stel deze eis omdat ik wil dat de deelnemers weten waar we mee bezig zijn en dat de nabesprekingen die we steeds bij de trainingen houden nuttig zijn omdat iedereen mee kan praten over de dingen zoals ze behandeld worden.

Vier pijlers

De vier pijlers van WandelFit zijn wandelen en bewegen, gedrag, voeding en herstel. 
iedere maandag aan het begin van de middag komen er nieuwe blogs uit over deze onderwerpen.
Deelnemers aan WandelFit zijn automatisch op deze blogs geabonneerd, andere belangstellenden, ook zij die niet meelopen, kunnen zich via wandeltrainer.nl abonneren.

Door de invoering van de WandelFit Challenge is het aanbod van Wandelcentrum Drunense Duinen verder uitgebreid zonder dat daarvoor extra moet worden betaalt. Maak van de gelegenheid gebruik en maak wandelen een uitstekend hulpmiddel bij het werken aan en onderhouden van je gezondheid.

De enige investering die we vragen is dat je met ons serieus aan de slag gaat in de zoektocht naar balans en gezondheid.

Ook voor deze uitdaging hebben we een speciale pagina gemaakt.

De Omloop

Op zondag 13 januari is de volgende verkenningstocht voor De Omloop.
De Omloop is een wandelproject voor rugzakwandelaars, pelgrims en zwervers. Door met een groep vrijwilligers en leergierige deelnemers wordt gewerkt aan een langeafstandswandeling. De wandeling verkennen, beschrijven, controleren, van achtergrondinformatie voorzien en documenteren wat betreft mogelijkheden van openbaar vervoer en logies, en dat hele traject vastleggen in een e-book, geeft wandelaars de mogelijkheid meer te leren over wandelen en wandelmogelijkheden.

Je leert waar en hoe te kijken naar wandelmogelijkheden, maar door je eigen vragen te stellen en daar samen het antwoord op te zoeken leren we wat nodig is om een meerdaagse wandeling tot een goed einde te brengen.

Je kunt alles lezen over De Omloop op en speciale pagina die ik gemaakt hebt om dit project onder de aandacht te brengen.

Kuiergroep

De wandelgroep op dinsdag, de Kuiergroep, telt al een mooi aantal deelnemers, maar mag gerust groeien.
De nieuwelingen worden hartelijk ontvangen en in de groep opgenomen.

Om teleurstellingen te voorkomen is het goed dat belangstellenden eerst contact hebben met de trainer. We kunnen dan samen bekijken of je meteen in de groep past of eerst even extra hulp nodig hebt.

Bel me hiervoor gerust op 06-5756501