Wandelen en cultuur

 

 

Schilderen en fotograferen op zandpaden

De Brabantse zandpaden staan centraal in het nieuwe project 2019 van de Brabantse Hoeders. De Hoeders nodigen ook wandelaars uit mee te doen aan het project door een wedstrijd voor kunstschilders en fotografen uit te schrijven.

Brabantse Hoeders met Brabant Bokaal

Brabantse Hoeders zijn vrouwen en mannen uit alle delen van Brabant.
Ze zijn ooit onderscheiden met de Brabant Bokaal. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant  reikt deze prijs jaarlijks uit aan Brabanders die zich langjarig als vrijwilliger hebben ingezet voor de natuur en de cultuur van Brabant. De laureaten hebben zich verenigd in de Brabantse Hoeders.

Jaarlijks organiseren ze een Brabant-breed en vernieuwend project en zo timmert deze organisatie al bijna tien jaar aan de weg. In dit jaar is het thema ‘De Zandpaden van Brabant’.
Daarvan telt onze provincie er nog vele honderden, misschien wel duizenden. Zandpaden zijn de oudste verbindingswegen. Daarom staat binnen dit project ‘verbinding’ centraal.

Wedstrijd
kunstschilders

Als je mee wilt doen vraag dan bij mij het persbericht op of neem contact op met de projectleider van de wedstrijd Harry Verhoeven
info@eyckehorst.nl

De Omloop

 De Omloop combineert pelgrimswegen over zandpaden tussen Mariakappelen in Midden-Brabant.

Fotowedstrijd

Als je mee wilt doen vraag dan bij mij het persbericht op of neem contact op met de projectleider van de wedstrijd Ferd Quik:   lucifer.quik@hccnet.nl

Brabantse zandpaden is een nieuw project Brabantse Hoeders. Wandelcentrum Drunense Duinen geeft hier graag aandacht aan omdat ook een aantal deelnemers schilderen en fotograferen, we willen hen attent maken op dit project.

Ons project De Omloop gaat ook voor een groot deel over zanpaden en zullen we ook aanmelden, niet voor de wedstrijd, maar het e-book zal ook meer bekend worden en hopelijk gaan meer wandelaars op de Brabantse pelgrimswegen trekken.