Wandelen met voldoening

Wandelen met voldoening

Een weekend wandelen.

Afgelopen zaterdag waren we met een groepje bij de Bloesemtocht.
Zondag liepen we met een groep wandelaars die onze duinen niet kennen
de oversteek van de Klinkert in Drunen naar Bosch en Duin Loon op Zand.

Een weekend wandelen

Wandelen met voldoening en trots. 

De Bloesemtocht speekt wandelaars aan en trainers gebruiken de tocht om deelnemers van trainingsprogramma’s uit te dagen hun grenzen te verleggen. Dat was dit jaar het geval met het WandelFit programma en natuurlijk ook met onze Kuiergroep.

Anita

Deelnemer WandelFit

15 kilometer Bloesemtocht

Sjef

Deelnemer Kuiergroep

Missie geslaagd, 15 kilometer

Frans

Twee dagen wandelen

Voor het eerst pijnvrij sinds een jaar

Voor meer wandelactiviteiten zie Agenda en Blogberichten

Houdt je agenda op Hemelvaartsdag vrij.

Het begint langszaam traditie te worden. Ieder jaar in de Meimaand een wandeling naar een Mariakapel.
Dit jaar gaan we niet naar Den Bosch maar naar de Hasseltse Kapel in Tilburg. Zeventien kilometer over een traject dat waarschijnlijk al gebruikt werd in de bronstijd, dwars door de duinen naar Loon op Zand, later door naar Tilburg. Vertrek 7.00 uur in de morgen.

De Rode Kruis Bloesemtocht

De Bloesemtocht heeft iets speciaals. Voor veel wandelaars is het een tocht om te testen wat je allemaal kunt, het is ook dikwijls een onderdeel van een trainingsprogramma. Waarschijnlijk is het ook het grootste ééndaagse wandelevenement van de wereld. Daar wil je toch bij zijn?

Nou, wij waren erbij. Vanaf de vroege en koude morgen tot ver in de middag en we hebben genoten. Uit onze Kuiergroep en WandelFit groep waren er verschillende deelnemers die in het begin van het jaar in hun wandeluitdaging voor 2019 deze tocht hadden opgenomen.
Het was fijn om te zien hoe Anita en Sjef slaagden in hun missie en de tocht uitliepen met veel plezier. Ik ben er trots op dat dankzij het programma uit deze groepen er mensen zijn die stapjes zetten op hun wandelpad en zo het plezier van wandelen verder ontdekken. En natuurlijk verder wandelen.

Vanuit de auto zagen we bij aankomst hoe de fruittelers hun zorg voor het fruit met zorg en aandacht uitvoerden met vakmanschap. De boomgaarden werden besproeid zodat de bloesem netjes verpakt in ijspegels zelf vrij bleef van de vorst. Slim , maar onbekend voor ons leken.

Later op de dag bleef het fris, maar was er veel zon en plezier. Na een heerlijke tocht met de nodige versnaperingen onderweg, liepen we voldaan terug naar de auto. We kregen toen zelfs nog sneeuw, een bui waaruit vijf sneeuwvlokken vielen kon onze voldoeining niet temperen.

 

Een filmimpressie van de organisatie

De Bloesemtocht als uitdaging.

 

WandelFit is een trainingsprogramma dat we vanaf september 2018 in ons programma hebben. WandelFit helpt mensen die meer willen bewegen en wandelen leuk vinden. 

Een aantal van de deelnemers heeft zich ten doel gesteld in de loop van 2019 mee te wandelen bij een prestatietocht. 

Anita koos voor de 15 kilometer van de Bloesemtocht en heeft haar doel bereikt. Rondom de tien kilometer had ze het even moeilijk, maar de rust in de Hoge Schuur op Heerlijkheid Mariënwaerdt heeft haar goed gedaan en de nodige reserves gegeven om de tocht uit te lopen.

Ze schrijft: “Ik ben best een beetje trots op mijn eerste behaalde wandel-medaille… En dat inderdaad, mede dankzij de gevolgde wandeltraining van WandelFit”.

Uitgekeken naar de Bloesemtocht.

 

Op meer manieren is naar de Bloesemtocht toegewerkt.
Ook in de Kuiergroep is iemand die zich goed had voorbereid en erg naar de tocht had uitgekeken.

Als je beperkingen ondervindt van een chronische ziekte geeft het een dubbele voldoening als je jouw gestelde doel haalt.

Sjef moet ernstig rekening houden met COPD, de ziekte waarvoor hij intensief wordt behandeld.  Hij moet bij alle inspanning rekening houden met rust en ontspanning voor een goede balans.

Op het Parcours van de 15 kilometer aan de Westzijde, ik liep met hem mee, vertelde hij me dat hij erg naar deze tocht had toegeleefd.
Fijn om te zien dat hij zo genoot en trots was op zijn prestatie, dat doet ook een wandeltrainer erg goed.

Zondag kwam er nog een wandeldag

We waren al vroeg met de Wandelgroep van PonFit op pad. Deze zondag stond de Drunense Duinen op het programma, voor ons een thuiswedstrijd, maar voor de deelnemers ver van huis en onbekend. Was genieten geblazen.

De inspanningen om hielspoor en kuitbeen weer in het goede spoor te krijgen gaan lukken.

Afgelopen weekend was best spannend, eerst zaterdag 15 kilometer op harde ondergrond, daarna zondag een hele dag in het zand van de Brabantse Sahara.

Thuisgekomen was ik aan een dutje toe, maar ik was nog steeds pijnvrij.

Goede schoenen, goede inlegzolen, goede oefeningen.