De draad weer oppakken.

Als je een tijdje ernstig ziek bent geweest, door behandelingen, controles, pijn en onzekerheid je vertrouwen in je lijf bent kwijtgeraakt is het fijn als je merkt dat je weer aan het opkrabbelen bent.

Als artsen, therapeuten en andere professionals hun protocollen hebben afgewikkeld, is het tijd om zelf stappen te ondernemen en je balans terug te vinden.

Het kan je zelfvertrouwen en herstel een enorme boost geven als je in staat bent de draad zelf weer op te pakken en te zien dat je vorderingen maakt op weg naar een nieuwe balans.

Stappen na kanker

Bij Wandelcentrum Drunense Duinen organiseren we al jaren wandelactiviteiten die (ex)-kankerpatiënten er toe aanzetten weer te gaan bewegen.
Wandelen wordt ingezet om de conditie weer op peil te brengen, te zorgen voor ontspanning in de vrije natuur en er wordt gebouwd aan hartelijke en liefdevolle sociale contacten.

Binnen onze loopgroepen is er altijd plaats en wordt rekening gehouden met mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Er zijn groepen op verschillende niveau’s, we kunnen met veel rekening houden. We nemen zelfs te tijd individueel op pad te gaan met mensen die instromen. Dat laatste doen we op vrijwillige basis, kosteloos.

Trots

Een project waar we erg trots op zijn, is de Ultieme Uitdaging Mont Ventoux 2015.

We trainden een half jaar en beklommen daarna met zestien mensen te voet de Mont Ventoux.
Allen hadden een “oncologische” achtergrond.
De missie was erg geslaagd, niemand viel uit.

Het bijzondere is dat nu, twee jaar na de beklimming, er zeven deelnemers een pelgrimage naar Santiago gemaakt hebben, twee deelnemers hebben deelgenomen aan de Tachtig van de Langstraat en één deelnemer liep de Honderdste Vierdaagse van Nijmegen mee.

Stappen zetten

Met ons programma Stappen na kanker, ontwikkelen wij mogelijkheden voor kankerpatiënten of mensen wiens partner of naaste kanker heeft/had, om in beweging te komen en met wandelen aan een nieuwe balans te bouwen.

We trekken individueel met je op als je het nodig hebt of je kunt je aansluiten bij een geschikte loopgroep.

Ga je liever zonder begeleiding aan de slag? In 2017 komen verschillende online programma’s beschikbaar die je helpen zelfstandig aan de slag te gaan.

Kijk verder op Stappen na kanker.

Spreekt dit bericht je aan of weet je iemand die je hier een plezier mee doet?
Stuur dit blog door of deel het op de sociale media.