Herfst 2018

Als ik dit schrijf hoor ik de weerberichten van half acht nog naklinken, komende zaterdag nemen we afscheid van de zomer met waarschijnlijk de laatste dag dit jaar dat we de 25 graden nog halen.
Dat is met enige weemoed want we zijn al zo gewend aan lekkere temperaturen. Maar dat doet natuurlijk ook meteen weer denken aan het voordeel van de steeds wisselende seizoenen. De herfstkleuren komen er weer aan.

Agenda

In de week van de herfstvakantie ga ik een week op pad, dus het zal een beetje anders zijn.
De donderdaggroep 9.00 uur en de zaterdaggroep 9.00 uur zullen begeleidt worden door Ad Smits.
De zaterdaggroep van 10.45 uur zal worden begeleidt door Rianne Beks.

Lange wandelingen

De wandelingen op de eerste zondag van de maand gaan door Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen.
We starten zoals vanouds om 9.00 uur bij Café De Klinkert, Klinkert 1 te Drunen en zijn daar omstreeks 12.00 uur weer terug.

Kuiergroep

Op dinsdag 16 oktober is er geen Kuiergroep, we slaan een weekje over.

De afgelopen weken hebben we de Kuiergroep in kranten en op internet onder de aandacht gebracht en dat heeft er toe geleidt dat we nieuwe aanwas hebben gekregen, ook hebben we veel geleerd over mogelijke deelnemers.

Op dat moment is het zo dat we naast een Kuiergroep om 13.30 uur ook een Schuifelgroep hebben om 13.00 uur.
Het blijkt dat er mensen zijn die graag willen wandelen maar zeer beperkt zijn in hun mogelijkheden, daar gaan we apart mee wandelen, een half uur is ook genoeg. Voorlopig loopt de Kuiergroep geen rondje maar een acht, twee rondjes aan elkaar van een half uur.
Mensen die wel behoorlijk kunnen lopen, maar dat nog niet langer dan een half uur volhouden, kunnen op die manier wel mee.

Nieuwe aanwas is van harte welkom. Als je iemand kent die mee zou willen of kunnen doen, wijs op deze groepen laat die persoon dan contact met mij opnemen. We kunnen dan bespreken wat de mogelijkheden en moeilijkheden zijn en indien gewenst een afspraak maken voor een testwandeling. Dat blijkt nodig, want we willen zowel in de Schuifelgroep als in de Kuiergroep een aantal mensen samen brengen die aan elkaar gewend zijn. Dat allemaal binnen ruime grenzen, maar toch blijkt dat nodig omdat er mensen zijn die hun mogelijkheden overschatten.

Dat neemt niet weg dat er veel meer mensen zijn die hun mogelijkheden onderschatten en thuis blijven zitten terwijl dat niet nodig is.

Uitgewerkte plannen krijgen vorm

Deze zomer ben ik bezig geweest met het smeden van nieuwe plannen, die plannen draaien nu al volop. Ik ga er nu ook actief mee aan de aanslag en probeer mensen te interesseren om mee te doen.

De Omloop

De Omloop is een wandelproject voor rugzakwandelaars, pelgrims en zwervers. Door met een groep vrijwilligers en leergierige deelnemers wordt gewerkt aan een langeafstandswandeling. De wandeling verkennen, beschrijven, controleren, van achtergrondinformatie voorzien en documenteren wat betreft mogelijkheden van openbaar vervoer en logies, en dat hele traject vastleggen in een e-book, geeft wandelaars de mogelijkheid meer te leren over wandelen en wandelmogelijkheden.

Je leert waar en hoe te kijken naar wandelmogelijkheden, maar door je eigen vragen te stellen en daar samen het antwoord op te zoeken leren we wat nodig is om een meerdaagse wandeling tot een goed einde te brengen.

Je kunt alles lezen over De Omloop op en speciale pagina die ik gemaakt hebt om dit project onder de aandacht te brengen.

WandelFit

Na een geslaagd project FitStap in Drunen en een project WandelFit Booster in Hintham gaat in Drunen een doorlopende trainings- en coachingsprogramma lopen onder de naam WandelFit Challenge.

Deze WandelFit Challenge is een uitdaging aan al die mensen die wandelen willen gaan gebruiken om meer balans in hun leven te krijgen. We besteden aandacht aan wandelen, je gedrag, je voeding en aan rust en herstel.
We komen tweemaal per maand bij elkaar voor een gezamenlijk programma. Dat is op dinsdagavond. Daarnaast bestaat de mogelijkheid mee te doen in de loopgroepen of zelf en individueel te gaan wandelen. Je krijgt daarvoor schema’s.

De deelnemers van het wandelcentrum kunnen zonder extra kosten mee doen aan WandelFit, het enige wat we vragen is dat ze echt serieus meedoen en zoveel mogelijk bijeenkomsten aanwezig zijn. Belangstellenden die speciaal voor WandelFit komen, betalen ook € 30,00 per kwartaal (vanaf 2019) en kunnen gratis meedoen aan de loopgroepen.

 

Dus zou je kunnen stellen dat het aanbod van Wandelcentrum Drunense Duinen is uitgebreid met de WandelFit Challenge zonder dat daarvoor extra moet worden betaalt.

De enige investering die we vragen is dat je met ons serieus aan de slag gaat in de zoektocht naar balans en gezondheid.

Ook voor deze uitdaging hebben we een speciale pagina gemaakt.