Genen, geluk hebben en werken voor jezelf

De laatste weken was het niet alleen wandelen wat de klok sloeg, maar ben ik ook geconfronteerd met gebeurtenissen die tot nadenken stemmen. 

Je wordt geboren en krijgt daarmee de genen van je voorouders, daar moet je het mee doen je hele leven lang. Je kunt het goed treffen of je kunt meer nadelige eigenschappen erven.

Daarnaast loopt het leven zoals het loopt en kun je een ongeluk krijgen of ziek worden.
Het ene leven verloop zo en andere leven verloopt zus.
Zus en zo kunnen erg verschillen, je hebt het niet in de hand.

Wat belangrijk is, je weet niet wat je genen je brengen, je weet niet welk lot je uit de loterij gaat trekken. Je moet maar afwachten welke eigenschappen je wel en niet van je ouders geërfd hebt.

Toewijding

Juist omdat je niet weet wat je te wachten staat, juist omdat veel zaken in het leven zich onverwacht aandienen, kun je zelf veel doen om je leven te veraangenamen.  

Door toegewijd aan je leefstijl te werken, kun je het geluk een beetje helpen en mogelijke tegenslag verwijzen.

In afwachting van het uitblijven van ongelukken of de goede afloop van ongelukken, in afwachting van je gezondheid op latere leeftijd kun je zelf stappen zetten om je gezondheid te ondersteunen.

Dat is mogelijk, dat voel ik in mijn diepste vezels, dat is waar ik de laatste maanden veel aandacht aan besteed heb.

Door te kiezen voor een gezonde leefstijl kun je jouw natuurlijke hulpbronnen stevig onderbouwen en daarmee voldoening vinden als je meewerkt om je eigen gezondheid op peil te houden.

 

Trots

Erg trots verwijs ik daarmee naar de projecten die ik de laatste tijd heb kunnen opstarten en die de komende weken extra onder de aandacht worden gebracht.

De Kuiergroep op dinsdagmiddag, die steunt op mensen die niet gauw opgeven en ondanks ongemak en ziekte toch er voor kiezen om verder te gaan en bezig te blijven. We wandelen nu al met een mooie groep mensen en genieten van de natuur, van elkaar en van wat we nog kunnen.

De verschillende WandelFit groepen, zowel in Hintham als in Drunen, komen iedere week  zoals afgesproken en zonder smoesjes naar de training. Daarnaast wordt nagedacht en meegedacht over de informatie die ik verzamel en in de online-lessen publiceer.

Binnenkort gaat De Omloop van verder en kunnen weer anderen hun plezier in wandelen een nieuwe dimensie geven.

Informatie over

 

Kuiergroep

 

Wandelfit Challenge

 

De Omloop

 

Meehelpen

De komende weken ga ik op mijn site, op Facebook en op Instagram aandacht vragen voor de bovengenoemde projecten.

Ik wil je vragen als je mijn aankondigingen tegenkomt in de sociale media ze ook te delen en te “Liken”. Zeker als je de projecten de moeite waard vindt.

Daarnaast wil ik als aanmoediging om nieuwe mensen mee te krijgen naar onze wandelactiviteiten, iedere deelnemer die een nieuwe deelnemer aanbrengt zijn kwartaalbijdrage voor het volgende kwartaal als korting geven.

Dus breng je voor Kerstmis nog een nieuwe deelnemer mee? Je hoeft dan de eerste kwartaalbijdrage van 2019 niet te betalen.

Als we samen laten zien hoe leuk wandelen en bewegen bij ons wandelcentrum is, zal dat zeker nieuwe mensen en nieuw plezier binnen de groep brengen.