De Omloop

De Omloop vordert.

Afgelopen week hebben we weer een etappe gelopen van De Omloop.
Corry, Helma, Marjo, Jos en Frans liepen bijna 20 kilometer tussen de
Abdij Koningshoeve en de kapel van de Heilige Eik te Spoordonk.

De Omloop

Wandelen met plezier, samen op pad

Afgelopen week hebben Corry, Helma, Marjo, Jos en Frans een etappe gelopen van Abdij Koningshoeve en de kapel van de Heilieg Eik te Spoordonk. Er mogen meer mensen meedoen, we bepalen de datum en dag naar aanleiding en in overleg met de mensen die zich aanmelden. 

3 april

Spoordonk – Haaren

16 kilometer dwars door de Kampina

? mei

Haaren – Den Bosch

Datum nog afspreken

30 mei

Drunen – Hasseltse Kapel

In plaats van bedevaart naar Den Bosch

Voor meer wandelactiviteiten zie Agenda en Blogberichten

Denk aan de Lange Wandeling van 7 april, het zou leuk zijn als je jezelf op tijd opgeeft.

En als je samen met ons de Bloesemtocht wilt lopen koop je een ticket voor Parcours west 15 km op de site van de Bloesemtocht. 
We kunnen afspreken gezamenlijk te lopen als je wilt. Reken er dan op dat wij omstreeks 9.00 uur willen vertrekken vanauit de startlocatie. Samen vervoer regelen kan (beperkt) en kan mogelijk parkeerkaarten van € 7,50 uitsparen. De locatie is ook gemakkelijk per trein bereikbaar.

De Omloop

 

Woensdag 20 maart hebben we met vijf wandelaars de etappe Koningshoeve – Spoordonk uitgezet en beschreven. 
Afspraak was om 9.30 uur elkaar ontmoeten in Spoordonk en dan samen doorrijden naar Koningshoeve, de auto van Marjo bleef op het eindpunt.Daarna  terug wandelen naar de auto in Spoordonk en later de auto bij de abdij weer ophalen. Uiteraard met bezoek aan het proeflokaal van de brouwerij.

Omdat er een verkeersopstopping was op de A2 bij Den Bosch moesten we een tijdje wachten, de gewone horeca was nog niet tot leveren te verleiden, maar in de bejaardensoos van Spoordonk was de koffie goed. Hebben we meteen ons voorland kunnen aanschouwen, een aantal dames van ver in de tachtig waren koersbal aan het spelen met ons als enthousiaste toeschouwers erbij natuurlijk.
Van wandelen wordt je dus ook wijzer.

Na aankomst van Marjo vertrokken we naar Abdij Koningshoeve. De abdij ligt tussen Berkel-Enschot en Tilburg en is meer bekend vanwege het aldaar gebrouwen bier dan door het zingen van de vespers.

Omstreeks half elf vertrokken we voor een wandeling van circa 18 kilometer naar de kapel van de Heilige Eik te Spoordonk. 

Het was een prachtige tocht en in een prettige sfeer waren we heerlijk onderweg. Eigenlijk is niet uit te leggen wat je allemaal tegenkomt als je over een mooi uitgezet parcours kunt wandelen, beelden spreken veel beter over wat er te zien was dan uit te leggen is met woorden.

Toch enkele hoogtepunten. We wandelden langs en door het Land van Hilver, langs de Hilver, de Reusel en de meanderende Beerze, een kaarsrecht Wilhelminakanaal, we lunchten uit de rugzak onder de Jac. P Thijse-toren en staken een kaarsje op in de kapel. We moesten de auto weer ophalen en laat nou het Proeflokaal bij de abdij open zijn, juist we hebben er eentje geproefd ook.

Wandelen is plezier, bedankt mede-wandelaars.

Als jou een dag met ons wandelen ook leuk lijkt, geef je dan op voor de volgende etappes. Op dit moment gaan we door de week, omdat de belangstellenden door de week heen tijd hebben. Als er mensen bijkomen die alleen in het weekend kunnen blijft de mogelijkheid open andere afspraken te maken.

let daarom op Hemelvaart 30 mei, dan gaan we de etappe Drunen – Hasseltse kapel Tilburg nog een keer lopen.

 

Een fotoserie van deze dag

Samen de Bloesemtocht lopen op?

Als je het leuk vindt samen met ons de Bloesemtocht te lopen wil ik je vragen dat even aan ons te melden, we houden daar dan rekening mee. 

Het is ons plan omstreeks 8.00 uur in Drunen te vertrekken, met een beetje geluk staan we dan om 9.00 uur aan de start. Dat weet je nooit zeker, omdat het erg druk kan zijn, maar ik verwacht wel dat dit tijdschema klopt. 

We hebben beperkt plaats in de auto om mensen mee te nemen, als je dat wilt graag op tijd met ons afspreken. 

je moet zelf op internet een ticket kopen, wij lopen Parcours West 15 kilometer. Als je zelf met de auto gaat moet je ook een parkeerticket kopen. De Bloesemtocht is ook uitstekend met de trein te bereiken.

Schrijf je in voor de 27e Rode Kruis Bloesemtocht op 13 april!

De Bloesemtocht is het grootste eendaagse wandelevenement van Nederland en voert u door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Alle routes leiden u dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen. U kunt deze routes dus maar één dag per jaar wandelen. De routes zijn allemaal prachtig. U komt over dijken, door uiterwaarden, dwars door fruitboomgaarden met naar wij hopen, volop bloesem, en nog veel meer moois dat de Betuwe te bieden heeft. Bent u er dit jaar bij?

Koop uw startbewijs online en noteer zaterdag 13 april 2019 in uw agenda.

Mijn uitdaging voor 2019 krijgt langszaam vorm en inhoud.

Benieuwd ? Wandel een keer mee dan zullen we het er over hebben.

Frans Bergmans, wandeltrainer

Doe mee!!

Meldt je aan!

Ga serieus wandelen, laat je helpen door je maatjes en je trainer.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan deelname van de Uitdaging 2019.
Als deelnemer van het wandelcentrum betaal je € 30,00 per kwartaal.
Daar is de Uitdaging 2019, de WandelFit Challenge en de Omloop bij inbegrepen.