Route

Meedoen aan dit project is ook leren hoe je een lange afstandswandeling aan kunt pakken. Als je meedenkt over de uitvoering van dit project, is dat eigenlijk niet veel meer dan bedenken wat je zelf nodig zou hebben om een tocht als deze tot een goed eind te brengen.

In een cursus krijg je voorgekauwd wat je zou kunnen doen, hier mag je dat mee bedenken en zelf mee uitvinden en opschrijven.

Wat we eerst gaan doen is de route verkennen, we krijgen dan een overzicht van de mogelijkheden en moeilijkheden en kunnen een lijst maken van de uit te voeren werkzaamheden. Daarbij moet je denken aan het samenstellen van de route, maar ook de hulpmiddelen maken of beschrijven die nodig zijn om de route lopen. Daarbij komen zaken aan de orde als halteplaatsen van openbaar vervoer, overnachtingsadressen, een lijst van plaatsen waar gefourageerd kan worden en nog veel meer.

Vier kapellen

De globale route staat al op de kaart die boven deze publicatie staat. De vier kapellen verbinden is van Elshout naar Tilburg lopen, van Tilburg naar Spoordonk en van Spoordonk naar Den Bosch en later weer naar Elshout.

In mei hebben we vanuit het wandelcentrum al eens naar Den Bosch gelopen, als meibedevaart naar de St. Jan. Die route kan gelden als een richtsnoer van de etappe Den Bosch – Elshout.

Drunen – Elshout – Drunen kan ik dromen, dus die etappe is ook al een voorstel.

Komende woensdag, op 3 oktober, is iedereen van harte welkom om de etappe Drunen – Tilburg mee te verkennen.

Later komen nog aan de orde Tilburg – – Spoordonk, waar we inspiratie gaan zoeken op het Peerkepad. Van de Peerke Donders-kapel richting Limburg met afslag naar de H. Eik.

De etappe Spoordonk – Den Bosch lijkt een open deur, daar loopt het Pelgrimspad.

Let wel: dit is een grove schets van de mogelijkheden. Als er meer mensen mee gaan lopen en mee gaan denken, komen er misschien meer ideeën en mogelijkheden.

We gaan dat dan zeker bekijken.

 

 

Volgende programmapunt:

Op woensdag 3 oktober gaan we in een kleine groep het traject Drunen – Tilburg verkennen.

Dat wordt een schitterende wandeling dwars door de duinen, naar het natte gebied van Den Brandt en dan tussen Udenhout en Loon op Zand door een mooie weg zoeken naar Tilburg Noord.

Als je graag meeloopt neem even contact met mij op, dan kunnen we afspreken hoe en wat we gaan doen.

Dak kan door de contactpagina van deze site te gebruiken; volg deze link voor contact.

Houdt er rekening mee dat we die dag tussen de 20 en 25 kilometer wandelen en dat we rond 9.00 uur in de morgen in Drunen vertrekken. Eten en drinken nemen we mee, we leggen alleen aan als we ergens lekkerdere koffie kunnen kopen dan we in de thermoskan hebben.

We gaan weer met de bus naar huis.

Uitnodiging

Het is mijn bedoeling van De Omloop niet zo maar een wandeltocht van te maken, ik zou geen goede wandeltrainer zijn als ik het ontwerp van die tocht niet zou uitbreiden tot een mooi project, waar meer mensen aan mee kunnen doen, waarvan meer mensen in ieder geval iets kunnen leren.

Ik nodig daarom nogmaals belangstellenden van harte uit aan het project mee te doen.

Nu is er alleen een idee, over een tijdje, misschien wel de volgende meimaand, is er een e-book met de uitgewerkte route.
Met uitgewerkte route bedoel ik een routebeschrijving, achtergrondinformatie van de kapellen en de omgeving waar ze zijn gebouwd, de reden waarom juist die plaats een bedevaartsoord is geworden, andere kapellen onderweg, overnachtingsmogelijkheden, openbaar vervoer naar etappepunten en wie weet wat nog meer.

De extra uitdaging is dat een en ander low budget moet worden opgezet, maar ook dat de tocht straks low budget te lopen is.
Dat vraagt creativiteit en kennis op veel gebieden en het lijkt me leuk om daar met een aantal mensen samen aan te werken.
De organisatiestructuur bedenken we als we weten wie en hoeveel mensen er mee doen.

Als jij mee wilt doen zou het leuk zijn als je jezelf aanmeldt via de reactiemogelijkheid onder aan dit blog. iedereen kan dan zien wie er mee doet, dat zal zeker inspireren. En houdt in gedachten dat iedere bijdrage, hoe klein ook gewaardeerd wordt. Hulp kan inhouden dat je etappes mee gaat verkennen, maar evengoed dat je op internet alle openbaar vervoer mogelijkheden uitzoekt. Of een hoofdstuk schrijft over een van de kapellen op de etappeplaatsen, of een stuk over kapellen die we onderweg passeren. Misschien weet je wel een mooie plek onderweg waarvan het de moeite waard is om er wat over te schrijven.

Publicatie gaan we verzorgen in blogberichten op deze site, die we later bundelen tot een e-book.