Verbinden

Het Bindboek Ons Kloosterpad wil je met verhalen, beelden, overpienzingen en herinneringen verbinden met bijzondere plekken op dit pad.

Je vind in het boek beschrijvingen van de vijftien belangrijkste kloosterlocaties die je onderweg tegenkomt.
In het Bindboek lees je verhalen van de mensen die leefden of nog steeds leven en werken in de Brabantse kloostergemeenschappen. Dat doen ze vanuit hun eigen geloof, waarden en overtuigingen. Al honderden jaren lang stellen kloosterlingen zichzelf vragen als Kan ik met minder leven of kan ik van betekenis zijn voor een ander? In hun levenswijze laten kloosterlingen zien hoe zij, vanuit deze vragen, aan de wereld willen bijdragen. Wat kunnen we hiervan leren? Onderweg kun je het bindboek verrijken met je eigen ervaringen en overpeinzingen. Tijd voor bezinning en inspiratie vanuit eeuwenoude waarden naar betekenissen voor nu.

Mijn Bindboek

Zelf heb ik ook een Bindboek Ons Kloosterpad gekocht.
Ik heb zelfs al gelopen op het pad.

Mijn boek blijft daarbij thuis, het is te mooi om als wandelgids te gebruiken. Ik wandel bij tij en ontij en laat me niet door weer en wind weerhouden, dan past een boek als dit niet in de rugzak of fietstas.

Het boek is echter een prachtig naslagwerk en inspiratiebron om op pad te gaan en ik raad je ten zeerste aan het boek aan te schaffen en er zuinig op te zijn. Ik voorspel dat mijn kleinkinderen het boek nog eens zullen koesteren als collectors item.

Naar mijn menig heb je het boek nodig om de fietstocht die ik heb uitgezet voor te bereiden, de geschiedenis en sfeer te leren kennen en onderweg dubbel te genieten van de kennis die je opgedaan hebt door het boek te bestuderen.

Voorbereiding

Als trainer/coach heb ik mijn pupillen altijd voorgehouden dat een goede voorbereiding van een tocht het plezier van de tocht letterlijk en figuurlijk verdubbeld.
Je hebt tevoren pret  bij de voorbereiding en onderweg geniet je dubbel omdat je beter ervaart waar je mee bezig bent.

Op deze site komt weinig reclame, maar op dit punt zeg ik:
Koop het Bindboek Ons Kloosterpad, ik zal er dikwijls naar verwijzen bij de organisatie van Het Kloosterfietspad.

NOTE: Ik krijg geen provisie van Berne Media.

Bindboek Ons Kloosterpad