Aankondiging Het Kloosterfietspad

Het Kloosterfietspad

De afgelopen maanden heb ik gewerkt aan een Kloosterfietspad, samen met Corry of soms ook alleen heb ik honderden kilometers gefietst door Noord Brabant.
Bij het uitbrengen van het pad bleek dat meer mensen werken aan een fietstocht over of langs Ons Kloosterpad.
Om van de verschillende initiatieven een schitterend geheel te maken hebben we de koppen bij elkaar gestoken en werken we gezamenlijk aan een Kloosterfietspad dat van oost naar west, van noord naar zuid, de hele provincie Noord Brabant aandoet.
Bij het samenstellen van de route wordt uiteraard aandacht besteed aan cultuur en natuur in Brabant met speciale aandacht voor kloosters en het Brabantse kloosterleven. De verhalen vertellen die daar bij horen  is de kern van ons project.

De komende winter zal hard gewerkt worden aan route en informatie en we streven er naar begin 2023, bij aanvang van het fietsseizoen, het Kloosterfietspad te presenteren.

Drunen, oktober 2022.
Frans Bergmans

Klooster St Catharinadal

Leesvoer ter voorbereiding

In afwachting van de presentatie van het Kloosterfietspad kun je alvast lezen over historisch erfgoed, religieus erfgoed, kloosters, kloosterleven en Ons Kloosterpad.

Bindboek Ons Kloosterpad

Documentatie

Brabants Kloosterleven

Praktische informatie over adressen, openingstijden en andere mogelijkheden

Informatie

Kijk hier voor je bezoek wat de mogelijkheden zijn
Klik Hier

Wierook, wijwater en worstebrood

Het Rijke Roomse Leven in Brabant van 1900 tot 1965, met alle kloosters en kerken

Sfeer, informatie, nostalgie

Uitgebreid inkijkje in het ontstaan en bestaan van kerken, kloosters en internaten
Klik Hier

Souvenirs

Kunstenaars ontwierpen souvenirs die je bij de kloosters op de route kunt kopen

Kunst, waarde, ondersteuning

Een sympathiek collectezakje, steun kloosters door het kopen van kunstzinnige souvenirs
Klik Hier

Gelijkgestemden

Een community is een virtuele gemeenschap die wordt gevormd door gebruikers van een website, product of merk. Communities bestaan uit gelijkgestemden die samen de interesse in een bepaald onderwerp delen.

Achter de meeste communities zit een gemeenschappelijk doel. Leden van een community kunnen elkaar informeren, helpen en ideeën uitwisselen.

De interactie met en binnen een community kan op verschillende wijzen worden gefaciliteerd. Gedacht kan worden aan een interactieve website, sociale media, discussieforum en het organiseren van evenementen. Binnen online communities kunnen de gebruikers zelf voor een deel bijdragen aan de content.

Community

Frans en Corry Bergmans
Frans Bergmans
Frans Bergmans