Terug uit de lockdown

door 7mei,20

Nieuwe richtlijnen rondom corona-virus

De laatste weken waren niet gemakkelijk. Natuurlijk, we hebben het goed en we zijn gezond, maar alles is zo anders dat de balans ver te zoeken is.

We snakken naar het normale leven en beseffen dat het voorlopig niet meer terugkomt.

Het besmettingsgevaar kan pas effectief bezworen worden als een een vaccin is, dat gaat op zijn voordeligst een half jaar duren, maar voordat wij, simpele wandelaars, aan de beurt zijn kan er ook wel twee jaar overheen gaan.

 

Waar moeten we ons aan houden?

We moeten dus alert blijven en ons houden aan gedragsregels en hygiënemaatregelen zoals we die nu kennen;

 1. Blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius)
 2. Blijf thuis als gezinsleden koorts hebben of benauwd zijn
 3. Was vaak handen
 4. Schudt geen handen
 5. Houdt steeds 1,5 meter afstand
 6. Hoest en nies in je elleboog
 7. Gebruik papieren zakdoekjes (éénmalig)

In de persconferentie van 6 mei is dat door onze premier en onze corana-minister uitdrukkelijk herhaald.
De pandemie is niet voorbij, er is alleen plaats voor nieuwe patiënten op de intensive care.

Door onze gezamenlijke inspanning in de intelligente lockdown, die we nu zeven weken uitzitten, is er ruimte gekomen om bepaalde maatregelen te verruimen.

 

Wat betekent dat voor onze loopgroepen?

Ik heb er drie opmerkingen uitgehaald die voor ons van belang zijn als we nadenken om weer in loopgroepen te gaan wandelen.

 1. Het besmettingsgevaar is niet voorbij, dus de bovengenoemde punten blijven allemaal zeer belangrijk
 2. Vanaf 11 mei is buiten sporten in groepen weer toegestaan
 3. Voor risicogroepen geldt dat als je 70 jaar oud bent of aan een ziekte lijdt het mogelijk beter is om nog even te wachten met naar buiten gaan.

Mijn invulling:

Als jullie wandeltrainer voel ik me verantwoordelijk voor sfeer en veiligheid in de groep. Het is uitdrukkelijk zo dat jullie op eigen risico meewandelen, maar je mag van mij verwachten dat ik nadenk over de veiligheid in een groep.

Ik wil daarom niet meteen op 11 mei alle loopgroepen hervatten en wat langer wachten om te kijken hoe alle oude en nieuwe maatregelen uitpakken.
Mijn voorstel is dan om op donderdag 4 juni met de loopgroep van 9.00 uur te beginnen, daarna volgt uiteraard de zaterdag op 6 juni en de dinsdag op 9 juni.

Dit besluit kent hetzelfde voorbehoud als dat wat de Rijksoverheid steeds zegt, dit kan alleen als alles goed gaat en er geen terugval komt bij de besmettingen.
Omstreeks 1 juni zal ik afhankelijk van de ontwikkelingen een mail sturen of alle loopgroepen ook daadwerkelijk kunnen gaan wandelen.

 

Kwartaalbijdrage:

Zoals ik eerder al aangaf zal ik over het tweede kwartaal geen deelnemersbijdrage incasseren. Er zijn enkele mensen die de bijdarge zelf hebben betaalt of al in het nieuwe systeem zitten. Deze mensen betaal ik € 30,00 terug.

Als alles goed gaat start op 1 juli een nieuw systeem, daarover later meer.

 

Tot slot

Ik wens jullie allemaal sterkte en een goede gezondheid de komende tijd.

 

Willen jullie reageren op deze mail? Zijn jullie het hiermee eens?

Ik stel het zeer op prijs dat jullie laten weten hoe het met jullie gaat en of je jezelf kunt vinden in mijn voorstel hierboven.

 

Reageren kan per mail of bij de reacties op het blogbericht hierover.

 

 

.

2 Reacties

 1. Hannie

  Hoi hoi,bij ons gaat alles goed. Eerste fase is afgerond. GEEN werkverplichingen meer. Nu de volgende fase, huis leeg en opleveren. Wat een werk,maar het is bijna leeg. Na 25mei Rust. Fijn dat we dan op 6juni weer kunnen gaan wandelen. Wij staan helemaal achter je voorstel Frans. Langzaam en voorzichtig opstarten. De Groetjes voor iedereen. Het gaat jullie hopelijk Allemaal goed. Tot ziens. Ton en Hannie.

  Antwoord
 2. Annie Clement

  Frans. Met ons is alles goed, en hoop er de eerst volgende keer weer bij te zijn! Groetjes. Annie

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *